Nieuws

Vijfde Week van de Werkstress in teken van werkplezier

01-11-2018

Werkend Nederland gaat op zoek naar de beste tips voor meer werkplezier

 

Van 12 tot en met 15 november wordt voor de vijfde keer de Week van de Werkstress georganiseerd. Dit jaar staat de week helemaal in het teken van preventie en werkplezier. Volgens onderzoek van TNO kan door voldoende werkplezier voorkomen worden dat gezonde werkdruk omslaat in ongezonde werkstress. Tijdens de Week van de Werkstress zetten daarom honderden bedrijven in heel Nederland werkplezier centraal.

 

De een haalt werkplezier uit de samenwerking met collega’s, de ander vindt autonomie bij de aanpak van het werk of waardering belangrijk. In opdracht van de brancheorganisatie voor duurzame inzetbaarheid, OVAL, is een onderzoek uitgevoerd onder een representatieve groep werkgevers en werknemers naar oplossingen die zij als het meest succesvol zien om werkplezier te verhogen. Hieruit zijn de negen beste tips voortgekomen om het werkplezier te vergroten en werkstress te voorkomen. Er is heel bewust een plek in de Top 10 opengehouden. Plezier in het werk is immers heel persoonlijk. Werkend Nederland gaat samen op zoek naar de tiende tip. Iedereen kan zijn eigen favoriete tip voor meer werkplezier insturen via info@werkpleziertop10.nl.

SZW komt met uitleg Beleidsregels ‘De zieke werknemer’

21-08-2018
Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft een uitleg gepubliceerd van de Beleidsregels 'De zieke werknemer’ van de Autoriteit Persoonsgegevens. Het document moet werkgevers duidelijkheid verschaffen over wat zij wel en niet mogen vragen aan een zieke werknemer.

UWV: bedrijven vrezen voor hogere werkdruk door personeelstekort

21-08-2018
Vier op de tien vacatures zijn dit jaar moeilijk vervulbaar, volgens werkgevers. Bedrijven vrezen nu voor een hogere werkdruk voor hun personeel.

Dat blijkt uit een onderzoek van het UWV onder 6700 bedrijven. Vorig jaar zeiden werkgevers nog dat een derde (33 procent) van de vacatures moeilijk vervulbaar was. Van de bedrijven die zich zorgen maken over de invulling van vacatures dit jaar, denkt zes op de tien dat het resulteert in een hogere werkdruk voor het bestaande personeel. 

Bron: https://www.ad.nl/ad-werkt/uwv-bedrijven-vrezen-voor-hogere-werkdruk-door-personeelstekort~aca4314c/
 

Werkgevers betalen vaker loon door van zieke beperkte werknemers dan noodzakelijk is

17-07-2018
Als werknemers met een beperking ziek worden, hoeft de werkgever het loon niet zelf door te betalen. Toch doen ze dat vaak wel.

Werkgevers klagen vaak dat het duur en oneerlijk is dat ze loon moeten doorbetalen van zieke werknemers. Er is echter een groep werknemers waarvoor ze niet aansprakelijk zijn bij ziekte; mensen met een beperking. Zij komen vaak uit een ongeschiktheidsuitkering. Maar wat blijkt nu: terwijl het niet hoeft, betalen de werkgevers toch zelf het loon door bij deze groep als ze ziek worden.

Dat heeft uitkeringsorganisatie UWV onderzocht. Het lijkt erop, zegt UWV, dat veel werkgevers niet weten dat de overheid via een zogenoemde ‘no-risk-polis’ het loon doorbetaalt van zieke werknemers met een arbeidsbeperking. Bij meer dan de helft van de ziektegevallen onder werknemers met een aandoening of handicap betaalt de baas zelf het loon door. Zo zijn ze een dief van hun eigen portemonnee.

Ziekteverzuim kan flink omlaag door vitaliteit medewerkers te stimuleren

16-07-2018
Uit onderzoek van Smartvitaal blijkt dat medewerkers met een gezonde levensstijl 30 procent productiever zijn. Daarnaast zorgen vitale medewerkers voor 20 procent reductie van het ziekteverzuim.

Dit betekent dat fitte medewerkers voor organisaties van onschatbare waarde zijn. Het terugdringen van verzuim staat dan ook hoog op de agenda van HR-professionals. Het jaarlijkse HR Benchmarkonderzoek laat zien dat verzuim (52 procent) na het behouden van talent (55 procent) de belangrijkste indicator is die het succes van een afdeling bepaalt.

Afname bedrijfsartsen

01-05-2018
De laatste jaren is er sprake van een afname van het aantal bedrijfsartsen.

De uitstroom (pensioen) is veel groter dan de instroom en de verwachting is dat deze trend nog wel even aanhoudt. Voor Gezond Werken Langstraat het sein om actie te ondernemen.
De casemanager is voor velen van u al een bekend begrip, zij nemen de bedrijfsarts al veel werk uit handen, ze hebben meestal het eerste contact met leidinggevende en met verzuimende medewerkers en kunnen in “ongecompliceerde situaties” vaak veel doen, bewaken het verzuimdossier en de benodigde acties in het kader van Wet verbetering poortwachter.

De komende tijd zullen zij dan ook nog meer en vaker worden ingezet.
Echter: de casemanager heeft geen bevoegdheden op medisch gebied en een medische beoordeling mogen zij niet doen.
Om die reden is er een nieuwe discipline: de Praktijk Ondersteuner bedrijfsarts. U kent die wellicht al vanuit de huisartsenpraktijk, een ondersteuner die de bedrijfsarts ook medisch inhoudelijk kan ondersteunen, beoordelen en begeleiden onder supervisie van de bedrijfsarts en met bevoegdheden, een medische achtergrond en geregistreerd in het BIG register.

Gezond Werken Langstraat zal binnenkort ook deze discipline in huis hebben, waardoor het groeiend aantal klanten nog steeds optimaal bediend kan worden.

Voor aanvraag van spreekuren bedrijfsarts betekent het in de praktijk wel dat er een langere wachttijd is ontstaan: 7-10 dagen. De zelfde week een spreekuur zal alleen nog in bijzondere situaties mogelijk zijn.
 

Gezondheidscentrum Drunen draait zonder kinderziektes

06-03-2017
DRUNEN - Zes weken draait het Gezondheidscentrum Drunen zonder dat er kinderziektes zijn opgedoken. „Het alarm is het enige wat ik kan bedenken", knipoogt fysiotherapeut John Hurkmans, die acht jaar geleden aan de basis van het plan stond. ,,Alle veertien zorgondernemers moeten die kunnen bedienen. De politie stond al eens voor niets voor de deur. Komt goed.”

Gezondheidscentrum Drunen Geopend!

21-02-2017
DRUNEN - Zowel de bezoekers als gebruikers van het nieuwe Drunense gezondheidscentrum waren blij, zaterdag tijdens de open dag. „Hier zitten allerlei disciplines bij elkaar.”

Gezondheidscentrum Drunen nadert zijn voltooiing!

27-09-2016
In Drunen wordt in oktober 2016 een nieuw gezondheidscentrum geopend aan de Tinie de Munnikstraat. In het gebouw komen een groot aantal eerstelijns zorgverleners die zich hebben verenigd onder de naam GezondheidsCentrum Drunen (GCD) en een buitenpolikliniek van het Jeroen Bosch Ziekenhuis (JBZ). 
Op 15 september worden de sleutels overgedragen aan de eerstelijns zorgverleners. Zij kunnen dan gaan starten met de definitieve inrichting. Het ziekenhuis start begin oktober met de definitieve inrichting.