Annerieke van Wijk

Mijn naam is Annerieke van Wijk en ik ben casemanager verzuim.(CROV)

Als verzuimprofessional heb ik de rol van begeleider en adviseur en ik ben uw aanspreekpunt bij vragen over verzuim, arbeidsongeschiktheid en re-integratie.

Ik heb jarenlange ervaring als HR-adviseur, re-integratie-coach en verzuimprofessional bij diverse instellingen in de zorg, bij een sociaal werkbedrijf en het MKB.

Mijn aanpak is gericht op het verbinden van mensen, door in gesprek met elkaar tot oplossingen te komen. Mijn opleiding Professionele Communicatie (NLP-TA en systemisch werken) geeft mij de extra bagage om hierin een succesvolle aanpak te kiezen.

Tevens heb ik tijdens mijn jaren als bijstandsconsulent bij een Sociale Dienst geleerd hoe ik weerstand bij mensen kan laten veranderen in “leerstand”.

Ik kan snel de pijnpunten benoembaar krijgen en daarmee mensen in beweging laten komen. Mijn ervaring is dat mensen veranderingen oppakken als ze inzien wat het nut hiervan is én dat zij in staat zijn hiervoor verantwoordelijkheid te dragen. Zodoende worden ze uitgedaagd om hun grenzen op te zoeken. Graag laat ik mensen zelf ontdekken waar ze mee aan de slag willen op het gebied van gedragsverandering.

Bij al mijn verre reizen op de fiets, over alle continenten, is het me opgevallen dat de sterren overal ter wereld schijnen en dat ze altijd ten opzichte van elkaar in een bepaalde stand staan en om elkaar heen blijven draaien. Ze zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Ze kunnen niet zonder elkaar. In Spanje, het land waar ik het liefst naartoe ga op vakantie, noemen ze dat “la Rotación”.

Werkgever en werknemer kunnen ook niet zonder elkaar en zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden, net als de sterren. Zie een werknemer als een ster en blijf geloven dat ie weer kan gaan schijnen als het licht tijdelijk gedoofd is.

Graag begeleid ik in uw organisatie de verzuimtrajecten en draag ik zorg voor de coaching van uw (uitgedoofde) sterren op het gebied van gedragsverandering, eigen gedrag in relatie tot teamgedrag en het terugvinden van arbeidsmotivatie.

Laat uw sterren schijnen!