09 april 2023 – ‘wandel naar je werk-dag’

09-04-2023

Daarom nu zoals beloofd de 5 tips:

  1. Wandel Tijdens je Werkdag is de dag om (een stuk) van je woon-werkverkeer te wandelen. Sta wat eerder op en doe je lijf en brein een plezier met een wandeling. Woon je te ver weg? Ga dan met het OV en stap dan een halte eerder uit. Ga je met de auto? Parkeer ‘m dan eens wat verderop. Werk je vanuit huis? Begin de dag dan met een Ommetje.
  2. Neem je lunch eens mee naar buiten en geniet van al het moois dat er buiten te zien en te horen is. Gewoon met je lunchbroodje in de hand, even weg van de vier bekende muren en er lekker op uit. Je zal verbaasd staan van het effect.
  3. Als je druk aan het werk bent vliegt de tijd en ben je zo een paar uur verder zonder dat je van je stoel bent af gekomen. Door een timer te zetten kun je jezelf erop wijzen om tussendoor te gaan staan. Tip: veel smartwatches hebben deze functie standaard aan staan. Handig!
  4. Leent een overleg of telefoongesprek zich ervoor om te gaan staan of wandelen? Doe dit dan vooral! Zo kan je werk doorgaan en beweeg je al gauw minimaal een half uur extra per dag.
  5. Alleen is ook maar zo alleen, moedig je collega’s aan om met je mee te doen. Ga bijvoorbeeld een stappen-challenge aan met je collega’s.